2014 m. spalio 20 d., pirmadienis

Simboliai. Raudona apyrankė

Raudonos spalvos plonytis siūlas - apyrankė - tai aksesuaras, kurį dažnai pastebime ne tik ant mados blogger'ių, bet ir garsenybių riešų. Kas tai? Ar tai nauja mada? O gal būt raudonos spalvos apyrankė ką nors simbolizuoja? Pabandykime išsiaiškinti. :)

Raudonas siūlas - apyrankė nėra tik nauja mada. Ji netgi siejama su tam tikra religijos atšaka - Kabala (origin. - Kabbalah). Manoma, kad Kabala atsirado apie 3000 m. pr. Kr. Apie šią religiją žinoma mažai, tačiau būtent raudona apyrankė rodo, kad žmogus gali būti šios religijos išpažinėjas. Garsioji Madonna viešai pripažįsta, kad Kabala jai nėra svetima, anaiptol, ji ir jos šeima domisi šios religijos filosofija. Raudonos apyrankės taip pat pastebėtos ant kairiojo David Beckham, Ariana Grande, Paris Hilton ir Lindsay Lohan riešo. Kodėl kairysis riešas? Išsiaiškinome, kad kabalistai kairiąją ranką laiko priimančia energiją. Kairioji ranka, anot jų, labiau imli energijai, kurią skleidžia talismanai, amuletai.


Pasaulyje paplitusi nuomonė, kad raudonas siūlas - apyrankė gali išgydyti karpas. O jei jaučiate, kad yra žmonių, kurie Jums pavydi Jūsų gerovės ar stengiasi Jums pakenkti, raudonos spalvos apyrankė ant Jūsų riešo padės apsisaugoti nuo "blogų akių". Plačiai paplitusi nuomonė, kad raudonos spalvos apyrankės ar kiti aksesuarai neša sėkmę ir saugo nuo blogio. Kabalos išpažinėjai raudonąją apyrankę laiko energetiškai labai stipriu talismanu, kuris gali išgydyti ligas, išpildyti norus, padėti amžiams atsikratyti įkyriai persekiojančių negandų, nelaimių ir blogų emocijų.

Indijos lietuviai pasakoja matantys, kad labai daug žmonių Indijoje nešioja apyrankes iš raudonų siūlų. Indijos filmuose vaidinančios aktorės pastebimos su raudonos spavlos plonytėmis apyrankėmis. Indijos žmonės tiki, kad raudonos spalvos apyrankę reikia užsirišti sugalvojus norą. Kai apyrankė sudils ir nutrūks, Jūsų noras išsipildys.



Net jei Kabala nėra Jūsų religija, arba netikite, kad talismanai gali apsaugoti nuo pikto, raudona apyrankė gali tapti mylimiausiu ir akį patraukiančiu aksesuaru. Papuošalas raudonu dirželiu puikiai atrodys ant Jūsų riešo tiek vienas, tiek kartu su kitomis apyrankėmis. Be to, jei mėgstate sutvirtinti draugystės ryšį, raudonos spalvos apyrankės tam tinkamos labiausiai! BestFriends4ever tematikos apyrankes su begalybės ženkliuku rasite ir Diavolesa.com parduotuvėje. :) Jei jau turite vienodas apyrankes - parodykite ir mums! Instagram'e hashtag'u #bffdiavolesa pažymėkite nuotrauką, kur matomos Jūsų apyrankės. :) Labai lauksime nuotraukų!


3 komentarai:

  1. Nuostabus straipsnis;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Kiek kartų mačiau šias raudonas apyrankes niekada nesusimąsčiau kas tai per mada. :)Ačiū už apšvietimą.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Pati taip pat turiu tokią apyrankę, nusipirkau, nes maniau, kad tai labai madinga ir kiekvienas privalo tokią turėti. Pasirodo, kad šias apyrankes žmonės nešioja ne dėl mados, o dėl daug gilesnės prasmės. Ačiū už tokią naudingą ir įdomią informaciją. Lekiu galvoti norą ir dėtis apyrankę :)

    AtsakytiPanaikinti