2013 m. rugsėjo 18 d., trečiadienis

Simboliai. Hamsa ranka

Naujoji blogo rubrika


Jūsų dėmesiui - nauja rubrika - "Simboliai". Šioje rubrikoje kalbėsime apie simbolius, kuriuos galite pastebėti Diavolesa.lt parduotuvėje. Trumpą ir aiškų simbolio apibrėžimą pateikia "Wikipedia" žinynas: 
"Simbolis - daiktinis, vaizdinis ar garsinis ženklas, perteikiantis kokią nors sąvoką ar idėją, turintis tradicinę reikšmę."
Taigi, simboliai skirti perteikti sąvoką ar idėją. Turbūt visiems būtų įdomu sužinoti, ką reiškia simbolis, esantis ant mūsų marškinėlių arba vaizduojamas aksesuaruose? :) Knygos "Simboliai mūsų gyvenime" autorius Helmut Hofmann apie simbolius:
"Simboliai yra intelekto įrankiai, padedantys tobulinti mūsų dvasinius sugebėjimus".
O štai liaudies išmintis sako, jog kai kurie simboliai neša laimę, jie siejami su džiaugsmingais dalykais, pavyzdžiui, manoma, kad varlės simbolis yra nešantis laimę ir turtus. Jei tai iš tiesų gali padėti pasiekti vidinę ramybę, laimės jausmą ir kita, kodėl gi neišsiaiškinus, kuris simbolis turi būtent Jums reikalingą reikšmę ir savybes? :) Pirmoje rubrikoje papasakosime apie naujojoje mūsų apyrankėje esantį simbolį - "Hamsa ranką".

Hamsa ranka


Anot informacinių šaltinių, tai labai senas, Viduriniuosiuose Rytuose paplitęs simbolis. Tikima, kad jis saugo nuo nužiūrėjimo, nesėkmių ir pavydo, neša laimę. Kai kur šis simbolis vadinamas Dievo arba draugystės ranka. Manoma, kad "Hamsa rankos" penki pirštai simbolizuoja penkis pojūčius: regėjimą, klausą, uoslę, skonį bei lytėjimą, arba žmogaus kūno dalis: rankas, kojas, galvą, kuriuos saugo amuletas su Hamsa ranka.

"Hamsa rankos" simbolis naudojamas tiek interjere, tiek aksesuaruose ar tekstilės gaminiams dekoruoti. Hamsa ranka dažniausiai siejama su melsva, mėlyna spalvomis. Apyrankę su "Hamsa ranka" galite įsigyti mūsų parduotuvėje čia.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą