2013 m. lapkričio 14 d., ketvirtadienis

Simboliai. Sapnų gaudyklė

Diavolesa.com bloge - rubrikos "Simboliai" antroji dalis, kartu vėl džiaugsmingai skelbianti mūsų parduotuvės naujieną! Apie ją - blogo įrašo pabaigoje. O dabar šiek tiek informacijos apie Sapnų gaudykles.

Taigi, kaip ir ankstesnėje rubrikoje, pirmiausia pasidomėjome, kas apie Sapnų gaudykles (angl. Dream Catchers) rašoma Vikipedijos žinyne. Cituoju:
"Sapnų gaudyklės - daiktai, turintys plunksną, rutuliuką ir tinklą. Jos kabinamos virš lovų ir tariamai priviliojančios gerus sapnus bei nubaidančios blogus."
Šiuos magiškus prietaisus sugalvojo Amerikos indėnų gentys, siekdamos nubaidyti košmarus bei pritraukti gerą ir ramų miegą lemiančius gražius ir teigiamas emocijas keliančius sapnus. Vėliau imta tikėti, kad sapnų gaudyklė - tai ir laimės amuletas, nes pritraukia teigiamas mintis ir sėkmę.

Sapnų gaudyklės motyvas atsispindi ir šiuolaikiškoje kultūroje: populiaru gamintis Sapnų gaudykles patiems, jas piešti, fotografuoti. Sapnų gaudyklės motyvas neretai pasirenkamas kaip tatuiruotė. Amerikos jaunimas Sapnų gaudykles integruoja ir į savo kasdienę aprangą: renkasi marškinėlius su Sapnų gaudyklės atvaizdu, gaminasi pakabučius iš miniatiūrinių sapnų gaudyklių, o kai kurie Sapnų gaudyklės motyvą piešia net ir ant nagučių!


Diavolesa.com pristato naujieną Sapnų gaudyklių simbolio gerbėjams - tai nauja telefonų nugarėlių šeima! Švelnių atspalvių dėkliukai telefonams turi ir įkvepiančius užrašus, susijusius su svajonėmis. Šią ypatingą naujieną galite atidžiau apžiūrėti bei įsigyti ČIA!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą