2013 m. spalio 31 d., ketvirtadienis

Hario Poterio karta

Perskaitę pavadinimą turbūt dauguma numanote, apie ką kalbėsime šiame blogo įraše. Taip, tema yra apie garsiąją J. K. Rowling romanų seriją, kurios pagrindinis veikėjas yra Haris Poteris - jaunas burtininkas, dar vadinamas berniuku, kuris išgyveno ("The boy, who lived." - angl.). Dauguma žinote, tikriausiai esate skaitę ar žiūrėję filmus, sukurtus remiantis romanų apie Harį Poterį serija. Šios knygos, drįstu sakyti, ne vienam padėjo ar padeda pabėgti nuo mus supančios realybės. Fantastiškos vietos, veikėjai ir įvykiai, aprašyti knygose, verčia vaizduotę atskleisti savo galimybes. Ne vienas norėjome būti ten ir kautis kartu su knygos herojais. :)

Apie didelį Hario Poterio gerbėjų ratą byloja socialiniai tinklai, kuriuose galima rasti daug fanų nuotraukų ar piešinių šia tema, pavyzdžiui, weheartit.com puslapyje. Hario Poterio gerbėjai save dažnai vadina Hario Poterio karta ("Harry Potter Generation" - angl.).

Jei priklausote Hario Poterio kartai, turbūt žinote ir apie romane aprašomas "Mirties relikvijas" ("Deathly Hallows"- angl.), kurias įkūnija ženklas, pavaizduotas trečioje nuotraukoje vietoje raidės "A". Trikampis vaizduoja apsiaustą, kuris jį dėvintįjį paverčia nematomu. Apskritimas vaizduoja akmenį, kuris gali prikelti numirusiuosius, o vertikalus brūkšnys - tai galingiausia burtų lazdelė. Šis ženklas pakabučio pavidalu buvo naudojamas ir viename iš filmų apie Harį Poterį.

Hario Poterio gerbėjams Diavolesa.com siūlo mielą naujieną, jau paplitusią pasaulyje tarp garsiojo romano gerbėjų - tai pakabutis, vaizduojantis šias relikvijas. Naujieną jau galite įsigyti ČIA! Ten rasite ir daugiau šio pakabučio nuotraukų, o viena iš jų - kadras iš filmo apie Harį Poterį, kur aiškiai matomas šis pakabutis.

Nors didysis bumas jau praeityje, daugelis Hario Poterio romanų gerbėjų Mirties relikvijų ženklą tatiuruojasi ar piešia ant kūno, taip pat fotografuoja atributiką, susijusią su romanu, stengdamiesi parodyti, kad Hario Poterio karta egzistuoja ir nesiruošia pamiršti savo herojaus. Prisijunk prie jų ir tu! :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą